Üsküdar Amerikan Lisesi AI Komitesi, 18 Şubat Salı günü Redroom’da gerçekleştirdiği toplantıda yeni dönemin çalışmalarına yönelik önemli adımlar attı. Toplantıya katılan öğretmenlerimiz, yapay zekâ ve eğitim teknolojileri konularında ilham verici paylaşımlarda bulundu.
Toplantıda, Gözde Arslanoğlu “Söz Sanatları Şöleni: 9. Sınıf Öğrencilerinden Eserler” başlıklı sunumuyla, öğrencilerin yaratıcı yazım süreçlerine nasıl rehberlik edilebileceğini aktardı. Yunus Emre Çil, “Monica’yı Nasıl Etkili Kullanırım?” sunumuyla öğretmenlerin dijital asistanları daha verimli kullanabilmesi için öneriler sundu. Başak Saygı ise “Bir Flipped Classroom Örneği: NotebookLM ile Podcast Hazırlama” sunumuyla, değerlendirme süreçlerinde yapay zekâ destekli araçların nasıl kullanılabileceğini gösterdi.
Komite toplantısında ayrıca somut projeler belirlenerek görev dağılımları netleştirildi. AI Komitesi olarak, yapay zekâ ve eğitim teknolojileri alanında çalışmalarımızı büyük bir motivasyonla sürdürmeye devam ediyoruz. Toplantımıza katılan ve katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.
Önümüzdeki dönemde birlikte daha birçok projeye imza atmayı sabırsızlıkla bekliyoruz!